Ürün Bulunamadı.

Soket kelimesinin en genel karşılığı yuva demektir. Bir cihazın başka bir cihaza kablolar aracılığıyla bağlanmasını sağlayan girişlerdir yani. Günümüzde birçok cihazda soketler görmek mümkündür.  Soketler cep telefonu yedek parça arasında yer alır ve bozulduklarında tadilatları da özel ustalık gerektirir. Tamirleri ise genellikle soketlerin yenisiyle değiştirilmesi şeklinde olur. Kolay bozulabilen hassas aparatlardır bu yüzden bağlantı esnasında sert hareket edilmemelidir.

Şarj Soketi

Teknoloji çağında yaşadığımız şu dönemde en önemli ve en çok kullanılan iletişim araçları hiç şüphesiz telefonlardır. Akıllı olsun eski model olsun bütün telefonlarda kendi özelliklerine has şarj soketleri bulunur. Telefonlar tasarımları itibari ile şarjları bittiğinde kendiliğinden kapanırlar ve özel kabloları ile elektrikten pil dolumlarının yapılması gerekir. Şarj soketi de bu işlevi yürütür. 

USB Soketleri 

Depolama alanlarının yetersiz geldiği cihazlarda ve taşınabilir belgelerin depolanmasının gerektiği durumlarda kullanılan harici depolama aparatlarına USB denir. Bilgisayarlarda bunun için telefonlarınkine göre daha büyük ebatta yuvalar(soketler) bulunmaktadır. Telefon ve tabletlerin USB bağlantısı şarj soketleri aracılığı ile yapılır. Bunun içinse son zamanlarda USB ürünlere bir tarafı bilgisayar bir tarafı da telefonlara uyumlu girişler yapılmaktadır.