Ürün Bulunamadı.

Eliptik Bisiklet Fiyatları

Genellikle spor salonlarında gördüğümüz bu bisikletler uzun süre kullanılabilen özellikleri sayesinde sıkça tercih edilen kondisyon aletleri arasında gelir. Eliptik bisiklet modelleri normal bisikletlerin yanı sıra sabit durulan yerden ayakları ve üst bölgeyi aynı anda çalıştıran aletlerden biridir. Ayakta koşar adımlar ile çalışan bu aletin uzun süre kullanılması sonucunda hem yağ yakımı hem de kas yapımı sağlanmaktadır. 

Kolay Kullanım Sağlar

Eliptik bisikletlerin diğer bir özelliği ise kolay taşınabilir olmasıdır. Ev ya da iş yerlerinde rahatlıkla kullanılabilir. Elektrikli ve elektriksiz modelleri bulunan bu bisikletler oldukça düşük volt ile çalışmaktadır. Genellikle insan gücü ile çalıştıklarından fazla kalori yakılmasını sağlar. Ayarlanabilen katmanları ve programları sayesinde istenilen zorlukta bisiklet sürülmesi olanağını sağlar. Aynı zamanda uzun süre bakım gerektirmeyen özelliklere sahiptir. İçerisinde bulunan kayışların belli aralıklar ile temizlenmesi ve özel bakım yağları ile birlikte silinmesi gerekir.

Bisiklet Bakımı Nasıldır?

Eliptik bisiklet yıkanmaz ve elektronik aksamlarının sıvı ile teması kaçınılmalıdır. Göstergeleri kaç km yol yapıldığını aynı zamanda kaç km hızla koşulduğunu gösterir. Bunun dışında tutamaç yerlerinden ölçülen kalp ritmi hızı ile güvenli şekilde spor yapılmasını hedefler. Bu aletlerin kullanım yerine göre değişken hız ayarları vardır. Özellikle düz zemin üzerine kurulması gerekmektedir. Aksi durumda bisiklet yamuk çalışacağından kırılmalar ya da telafisi olmayan sorunlara yer açacaktır. Sağlıklı kullanım için günde 1 saat binmek doğru olandır.