Hentbol - Okullarda Ve Kulüplerde Teknik-Taktik Uygulamalar - Nobel Akademik Yayıncılık

117,60 ₺

Ücretsiz Kargo

Stokta Yok

Hentbol Malzemeleri ve Fiyatları

Hentbol dünyadaki en teknik spor dallarından biridir. Hentbol, 7'şer kişilik takımlarla oynanabilen, 2 devreden oluşarak elle oynanabilen eğlenceli bir spor aktivitesidir. Bu spordaki süre kadınlarda 25 dakika iken, erkeklerde 30 dakikadır. 7 kişilik takımlarda 1 kişi kalede beklerken 6 kişi sahanın içinde oyunun dönmesini sağlar. Bu oyun 150 ülkede resmi olarak gerçekleşmesinin yanı sıra, olimpiyatlarda da gerçekleşir. İlk zamanlarında 11 kişilik bir şekilde oynanan bu oyun, zamanla 6+1 olmak üzere 7 kişi ile oynanmaya başlamıştır. Devresi 2 devreden oluşan bu sporun her devresinde 10 dakika mola yapılır. Hentbola futbola çok benzetilir. Ancak futbol ayakla oynanırken, hentbol elle oynanır. En belirin farkı budur.

Hentbol Malzemeleri Nelerdir?

Hentbolun amacı karşı kaleye gol atmaktır. Bu amaç ile oynanan oyun çok eğlenceli olup, oynayan kişilerin hızlı ve güçlü olması gerekir. Hentbolunda diğer sporlarda olduğu gibi bazı ekipmanları kullanmaya ihtiyacı vardır. Hentbol topu, hentbol kale filesi, hentbol vaksı, hentbol ayakkabısı hentbol oynanırken kullanılan malzemelerdendir. Sitede hentbol oynamak için her ürünü bulabileceğiniz gibi uygun fiyat ve ücretsiz kargo seçenekleriyle sahip olabilirsiniz. Select, Mikasa gibi hentbol topu markalarının kaliteli hentbol toplarıyla sizde eğlenceli bir hentbol deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Hentbolun Faydaları Nelerdir?

Hentbol sporunu yapan kişilerin beden ve ruh sağlığı diğerlerine nazaran daha yerindedir. Esnek ve dayanıklı bir vücuda sahip olmasına ve gelişmesine yardımcı olur. Eğer ki hareket halinde düşünme sisteminizin gelişmesini istiyorsanız bu sporu yapabilirsiniz. Disiplini olmayı ve kendine güvenmeyi bu spor sayesinde öğrenebilirsiniz. Tıpkı basketbol gibi hentbolda takım oyununun gelişmesine yardımcı olur.