• Gis Şampuan Şampuan
  • Gis Şampuan fiyatı
  • Gis Şampuan özellikleri

Gis Şampuan

Gis Şampuan

299,00 ₺

Ücretsiz kargo


Satıcı - MorAvm

Aynı gün kargoya verilir.


Paylaş:

Gis Şampuan özellikleri:

Ürün hakkında detaylı bilgi almak ve soru sormak için SORU SOR butonuna tıklayarak satıcıdan destek alabilirsiniz.

Gis Şampuan için satıcı açıklaması

GİŠ ALANZA HİKÂYESİ

Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden olan, Anadolu da yaşamış ilk uygarlıklardan Hititler, tarih boyunca temizliğe verdikleri önem ile dönemin uygarlıkları arasında temizlikte çok ileri noktalara ulaşmışlardır. Hitit uygarlığından günümüze kadar ulaşmış yazıtlarda, Hititlerin inançları nedeni ile ölümden sonraki hayatta temiz bir yaşam için ölmeden önce temizliğe çok önem verdiklerini ve bunları da kurallara bağladıklarını görmekteyiz. Hititlerin temizlik kavramı, sağlık kaygılarından olmayıp dini inanç ve ritüellerinin gereklerini yerine getirmeye dayalı olmasına rağmen daha sonraki medeniyetlere de büyük ışık tutmuştur.

Hititliler M.Ö. 17. yüzyılın başlarında temizlik uygulamalarında suyun yanı sıra, çeşitli şifalı otları kullanmış ve bu otları ateşte kaynatarak vücut ve saç temizliğinde kullanmışlardır. Hititlilerin temizlik maddeleri yapımında en çok kullandığı bitki ise “defne ve sedir ağaçlarıydı.” Defne ağacının gövdesinden ve yapraklarından, sedir ağacının ise kozalaklarından yararlanmış olan Hititliler; defne ve sedir ağaçlarının manevi temizliği ve arınmayı gerçekleştirdiğine inanırlardı. Hititçesi “GİŠ ALANZA” (Defne Ağacı) ve “GİŠ ERİN” (Sedir Ağacı) olan bu ağaçlar, Anadolu da özellikle Toros Dağları’nda çok bulunan bir bitki örtüsü olup; Hititlerden sonra Anadolu’ya yerleşmiş tüm medeniyetlerin sağlık ve temizlik amaçlı kullandığı bir formül olarak günümüze kadar ulaşmıştır. “Hitit Kralı ve Kraliçesi” özellikle saç ve vücut temizliğinde sadece GİŠ ALANZA ve GİŠ ERİN formüllerini kullanmış, ayrıca bu bitkinin kokusunu vücut parfümü olarak da kullanmışlardır. Bu ürün yüzyıllarca kullanılarak diğer medeniyetlere de ışık tutmuştur.

Hititlerin bulduğu bu şifalı bitkileri, onlardan sonra kurulmuş Asurlular, Sümerler, Persler gibi medeniyetler geliştirmiş; Bizanslılar, Romalılar, Makedonya Krallığı, Türk Boyları, Selçuklu Devleti ve Osmanlı İmparatorluğu’na kadar gelmiş ve bu şifalı bitkileri sağlık ve temizlik amaçlı kullanılmışlardır.

Bilindiği üzere Osmanlı İmparatorluğu şifalı bitkiler konusunda dünyanın ileri gelen devletlerinden biridir. O dönemdeki lokman hekimler bu şifalı bitkilerle elde ettikleri karışımları egzama, kellik, saç hastalıkları, kaşıntı, sivilce ve akne gibi önemli hastalıklarda kullanmışlardır. Osmanlı döneminde aileler arasında babadan oğula aktarılarak günümüze kadar gelen ve Osmanlı sağlık çalışmalarında kullanılan bu tarihi değeri günümüze kadar ulaştıran Toroslu Göçebeler, tarih boyunca aynı şifalı bitkileri kullanmaya devam etmişlerdir.

Günümüzde ise varlığını yalnızca sözlü olarak devam ettiren bu bilgiler, her dönemde Anadolu insanına şifa dağıtmıştır. Defne ve sedir ağaçları, lavanta, yaban mersini, dağ kekiği, sarı ve beyaz papatya, dağ nanesi, okaliptüs, at kuyruğu, limon ağacı, ceviz ağacı, badem ağacı, zeytin ağacı, ardıç ağacı gibi çeşitli şifalı bitkiler bugün yine saç derisine nüfuz eden bir şampuan olan GİŠ ALANZA olarak karşımıza çıkmaktadır.


GİŠ ALANZA BİTKİ ÖZÜTÜ’NÜN SAÇA ETKİLERİ

·        Defne Ağacı:

Defne yaprağının bileşimindeki mineral maddeler metabolik reaksiyonları normalleştirir, saçı besler, tüm uzunluktaki saçları daha güçlü hale getirir ve saç beyazlamasını azaltarak geciktirir. Özellikle çinko, bakır, selenyum ve kalsiyumda değerleri yüksektir.

Askorbik asit – her bir saçın esnekliğini ve elastikiyetini sağlayarak kolajen sentezini uyarır.

Defne yaprağının önemli bileşenleri, B grubu bileşiklerdir – kırılmaları ortadan kaldırır. Ayrıca, kafa derisini besler. İçerisinde bulunan tanenler ise saçların büyümesini hızlandırır, deride kan dolaşımını normalleştirir, saç köklerini güçlendirir. Eterik ekstraktlar saç tellerinin incelmesine ve kurumasına karşı savaşır, kafa derisini gerekli biyolojik aktif elementlerle besler, dış etkenlerin etkilerine karşı saç koruması oluşturur. Defne yapraklarının organik asitleri, saçtaki kirleri temizler ve ayrıca gözeneklerden toksinleri deriden temizler. Ayrıca saç derisindeki tahriş, kızarıklık ve kaşıntı sorunlarını çözer.

·        Sedir Ağacı:

Odunsu bir kokuya sahip olan sedir ağacı yağı, cildi sıkılaştırmak, saç dökülmesini önlemek, parfüm yapımında kullanmak ve metabolizmayı hızlandırmak için kullanılmaktadır. Sedir ağacı öz suyu, rahatsız edici cilt sorununa yol açan iltihaplanmayı iyileştirir, cildin soyulmasını azaltır ve enfeksiyonu antifungal özellikleriyle tedavi eder. Sedir ağacı öz suyu kıl köklerini uyarır ve kafa derisinde kan dolaşımı arttırır. Bu da, saç büyümesine katkıda bulunur ve saç dökülmesini yavaşlatır. Ayrıca kuru veya tüysüz saç derisini iyileştirmeye yardımcı olur. Kafa derisini uyarır ve kan dolaşımını arttırır.

·        Lavanta:

Hassas saç derileri için kullanılır. Kaşınan, kızaran, tahriş olan hassas saç derisi için lavanta özleri en idealidir. Saçları nemlendirir. Lavanta çiçeği özleri, nemlendirici saç bakımı görevi de üstleniyor. Bu bitki özü Anti-bakteriyel özelliğe sahiptir. Lavanta suyu saçın uzaması ve zarar görmüş saçların yeniden çıkmasına yardımcı olur. Birçok insan saçkıran (alopecia areata) nedeniyle saçlarını kaybetmektedir. Lavanta yağı bu hastalığı tedavi edebilen doğal bir maddedir. Saç köklerini uyararak hızlı bir şekilde tedaviye yardımcı olur.

·        Yaban Mersini:

Yaban mersini fundagiller ailesinden gelen bir meyvedir. 50-180 cm boylarında yetişen çalı bitkisinin meyvesi olan yaban mersini, kırmızı ve mor renge sahiptir. Ciltteki sebum dengesini düzenlemesi ve buna bağlı olarak sivilce oluşumunu engeller. Hücre yenilenmesini destekler. Saçlar ise daha parlak ve canlı bir görünüm kazanır. Ayrıca aromatik olan bu yağ, saçlarınızda eşsiz bir koku bırakır. Saç ve yüz derisinde gençleştirme sağlar.

·        Dağ Kekiği:

Esansiyel yağı veya kekik içeren bir karışımın uygulanması, temel besin maddelerinin saç derisine verilmesini kolaylaştırır, böylece saç büyümesini teşvik eder. Kekik ayrıca saç dökülmesini ve saçın incelmesini önler ve aynı zamanda antibakteriyel özelliklerinden dolayı kepek tedavisinde de etkilidir.

·        Dağ Nanesi:

Nane özü, A vitamini, C vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, manganez ve bakır mineralleri bakımından zengindir. Nane özleri hem tedavi edici özellikleri hem de ferahlatıcı kokusu nedeniyle tercih edilir. Nane hemen hemen tüm saç tipleri için güvenle kullanılabilecek, saç derisinin doğal dengesini bozmayan bitkilerden biridir. Cilt üzerinde germe etkisini sahip olan nane saç derisindeki sebum miktarının normalleşmesini sağlar. Bu sayede aşırı yağlanmayı önler ve saç derisine ferahlık kazandırır.


·        Sarı ve Beyaz Papatya:

Cildin pürüzsüz ve yumuşak olmasında da etkili rol oynamaktadır. Saça olduğundan daha çok parlaklık verdiği unutulmamalıdır. Aynı zamanda kepeği de önlediği için saçın sağlığını korur. Papatya suyunu sivilce, akne gibi cilt sorunları için faydalıdır. Yumuşatıcı, cildi rahatlatıcı ve iltihap önleyici özelliği ile sivilce görünümünün azalmasına ve cildin daha pürüzsüz görünmesine katkıda bulunur.

·        Okaliptüs:

Okaliptüs özü güzel kokusu ve aromatik etkisinin yanında saçları besler, Kepek oluşumunu ve bit oluşumunu engeller. Sinüs enfeksiyonlarının etkisini azaltır, kötü kokuları yok ederek saça ferahlık ve güzel bir koku kazandırır. Cilt enfeksiyonlarını iyileştirerek yenilenme sağlar. Böcek ısırıklarını tedavi eder.

·        At Kuyruğu Otu:

Birçok insan saçlarında yer alan kepek probleminden şikayet eder. Özellikle bayanlarda bu sorunun çözümü çok kolay olmamaktadır. At kuyruğu otu kullanımı kişilerin saçlarında yer alan kepek problemlerinin ortadan kaldırılmasında son derece faydalı bir üründür. Bunun yanı sıra saçların beslenmesinde de katkı sağlayan bitkiler arasında gösterilmektedir. Bu etkilerin ortaya çıkabilmesi için kişilerin düzenli olarak at kuyruğu otunu kullanması gereklidir. Düzenli kullanımda etkilerini hemen gösterir.

·        Limon Ağacı:

İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde saçları güçlendirerek, saç tellerinin kalınlaşmasını sağlar. Limon saça en büyük faydası kepeği yok etmesidir. Yalnızca kepekleri yok etmekle kalmaz saç derisini temizleyerek saç köklerindeki tıkanmaları ortadan kaldırır.

·        Ceviz Ağacı:

Cildi besler ve cilt kalitesini iyileştirir. Siğil tedavisinde ve ergenlik sivilceleri ile mücadelede etkilidir. Saç dökülmesini önler. Saç köklerini güçlendirir. Özellikle saçları cansız ve güçsüz olan kişilere ceviz kürü uygulaması önerilir. Saçta görülen bitlenme sorununa karşı etkilidir. Saçların direncini arttırır. Saç köklerini besler. Saç dökülmesini azaltır. Saçlara sağlıklı ve canlı bir görünüm kazandırır. Saçların yumuşak olmasını sağlar.  

·        Badem Ağacı:

Badem yağı saçların kırılmasını engeller, saç diplerini ve saçı besler, güçlendirir ve nemlendirerek bakımını sağlar. İçeriğinde zengin olarak bulunan E vitamini, magnezyum ve manganez, saçlara uygulanan fön, düzleştirici ve boya gibi saçları yıpratan maddelerin zararlı etkilerini azaltarak saçın daha sağlıklı uzamasını sağlar. Saçları güçlendiren, parlak ve canlı görünmesini sağlayan, saç diplerini besleyerek daha hızlı uzamasına teşvik eden badem yağının saça faydaları kayda değerdir. Ayrıca saçları nemlendirdiği gibi saç derisinde meydana gelen enfeksiyon ve tahrişleri iyileştirici özelliği de bulunmaktadır.

·        Zeytin Ağacı:

Saç dökülmesinde, saçların kuruyup sertleşmesinde, saçların matlaşıp parlaklığını kaybetmesinde çok etkilidir. Saça parlaklık kazandırır, kepek ve döküntü sorunlarını engeller. Saçları gürleştirerek dökülmeyi durdurduğu gibi kaybolan saçların yerine de yenilerinin çıkmasını ve saçların kolay şekil almasını sağlar. Saç diplerinin güçlenmesine ve tellerin sağlıklı uzamasına yardım eder. Hem saçların, hem cildin nemlenmesini sağlar. Saç derisindeki keratini besler.


ETKİLERİ

Saç dökülmesini ve kepeklenmeleri önler. Saç derisindeki yağlanmayı alır.

Saç derisindeki pullanma, kaşıntıları yok eder, egzama hastalığını önler.

Saç diplerinde bulunan gözenekleri açar ve saç derisini besler.

Saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırır, ölü hücreleri canlandırır.


Saç köklerini besler ve saç tellerini kalınlaştırır. Saç beyazlamasını geciktirir.

Saç kırılmalarını önler, dezenformasyonları yok eder.

Saça parlaklık kazandırır ve hızlı bir şekilde uzamasını sağlar.

Saç ekiminden sonra kullanımlarda operasyonun daha etkili sonuç verdiği gözlemlenmiştir.


Yüzdeki siyah noktaları yok eder, yüz derisini canlandırır.

Uzun süreli kullanımda dolgun ve sağlıklı bir saç elde edilir.


KULLANIM TALİMATI

En az günde bir defa, en fazla ise iki defa kullanılmalıdır.

Duşta en az üç defa saç yıkanmalı. Üçüncü seferde ise bir dakika içerisinde kafa derisine masaj yapılarak uygulanmalı.

İçerisindeki değerli özütün özelliğini kaybetmemesi için fazla sıcak su ile kullanılmamalıdır.

İlk kullanımda bir hafta boyunca her gün saç yıkanmalıdır. Günlük kullanmanız önerilir.

Başka bir şampuan veya sabun ile karıştırılarak kullanılmamalıdır.

Sadece saç için değil cilt için de aynı şekilde uygulanabilir.

Her gün kullanıldığında daha iyi sonuçlar elde edilir.

Önceki şampuanların saçta bıraktığı kimyasal etkilerini temizlediği için ilk bir hafta kepek yapabilir, düzenli kullanımda tüm kepek ve döküntüleri tedavi eder.


 

İÇİNDEKİLER


DEFNE-MURT -AT KUYRUĞU- DAĞ NANESİ-KEKİK-OKALİPTUS-SEDİR AĞACI-LAVANTA

Laurus Nobilis Leaf Extract Cas No: 84603-73-6, Myrtus Communis Leaf Extract Cas No: 84082-67-7, Equisetum Arvense Extract Cas No: 71011-23-9, Mentha Piperita Extract Cas No: 84082-70-2, Thymus Vulgaris (Thyme) Extract Cas No: 84929-51-1, Eucalyptus Globulus Cas No: 8000-48-4, Cedrus Atlantica Leaf Extract Cas No: 92201-55-3, Lavandula Angustifolia Extract Cas No: 90063-37-9, Mix, Aqua, SLES (SLS), Coco Amide Proply Betaine, Teqamide KD, Uçucu Bitki Yağı Kokusu.


SEDİR AĞACI-MURT-AT KUYRUĞU-DEFNE-DAĞ NANESİ-LAVANTA-KEKİK-OKALİPTUS

Cedrus Atlantica Leaf Extract Cas No: 92201-55-3, Myrtus Communis Leaf Extract Cas No: 84082-67-7, Equisetum Arvense Extract Cas No: 71011-23-9, Laurus Nobilis Leaf Extract Cas No: 84603-73-6, Mentha Piperita Extract Cas No: 84082-70-2, Lavandula Angustifolia Extract Cas No: 90063-37-9, Thymus Vulgaris (Thyme) Extract Cas No: 84929-51-1, Eucalyptus Globulus Cas No: 8000-48-4, Mix, Aqua, SLES (SLS), Coco Amide Proply Betaine, Teqamide KD, Uçucu Bitki Yağı Kokusu.

 

 

 

 


Teslimat Detayları:

Bu ürün 29/4/2024 tarihine kadar MorAvm tarafından kargoya verilir.

İade ve Değişim Hakkınız:

  • Güvenli ödeme sistemimiz sayesinde önce ürünü teslim alırsın, sonra ödeme onayı verirsin. Paran hep güvende kalır.
  • Lazimbana.com' dan aldığınız ürünleri iade etmek için kanunların belirlediği gibi cayma hakkınız var(iadesi mümkün olmayanlar hariç).
  • Gelen ürünü farklı bir model veya renkle değiştirebilirsiniz.
  • Satıcının anlaşmalı kargosu ile ücretsiz iade yapabilirsiniz.
  • Değişim veya iade için satıcıya 'Soru Sor' butonundan ulaşın.

Bu ürüne Lazımbana' nın güvenli ödeme sistemi ile hemen sahip olabilirsiniz. Ürünü satın almak için sepete ekleyebilirsiniz.

Lazimbana.com Taksit Avantajları
# Taksit Tutarı Toplam Tutar
2 155,87 ₺ 311,74 ₺
3 105,51 ₺ 316,52 ₺
4 80,11 ₺ 320,44 ₺
6 54,75 ₺ 328,48 ₺
9 37,77 ₺ 339,96 ₺
12 29,23 ₺ 350,79 ₺
Lazimbana.com Taksit Avantajları
# Taksit Tutarı Toplam Tutar
2 155,66 ₺ 311,32 ₺
3 105,32 ₺ 315,95 ₺
4 79,93 ₺ 319,72 ₺
6 54,58 ₺ 327,49 ₺
9 37,62 ₺ 338,56 ₺
12 29,08 ₺ 348,96 ₺
Lazimbana.com Taksit Avantajları
# Taksit Tutarı Toplam Tutar
2 155,66 ₺ 311,32 ₺
3 105,32 ₺ 315,95 ₺
4 79,93 ₺ 319,72 ₺
6 54,58 ₺ 327,49 ₺
9 37,62 ₺ 338,56 ₺
12 29,08 ₺ 348,96 ₺
Lazimbana.com Taksit Avantajları
# Taksit Tutarı Toplam Tutar
2 155,87 ₺ 311,74 ₺
3 105,51 ₺ 316,52 ₺
4 80,11 ₺ 320,44 ₺
6 54,75 ₺ 328,48 ₺
9 37,77 ₺ 339,96 ₺
12 29,15 ₺ 349,83 ₺
Lazimbana.com Taksit Avantajları
# Taksit Tutarı Toplam Tutar
2 155,66 ₺ 311,32 ₺
3 105,32 ₺ 315,95 ₺
4 79,93 ₺ 319,72 ₺
6 54,58 ₺ 327,49 ₺
9 37,62 ₺ 338,56 ₺
12 29,08 ₺ 348,96 ₺
Lazimbana.com Taksit Avantajları
# Taksit Tutarı Toplam Tutar
2 155,85 ₺ 311,71 ₺
3 105,45 ₺ 316,34 ₺
4 80,03 ₺ 320,11 ₺
6 54,65 ₺ 327,88 ₺
9 37,66 ₺ 338,95 ₺
12 29,11 ₺ 349,35 ₺
Lazimbana.com Taksit Avantajları
# Taksit Tutarı Toplam Tutar
2 155,42 ₺ 310,84 ₺
3 105,32 ₺ 315,95 ₺
4 79,93 ₺ 319,72 ₺
6 54,58 ₺ 327,49 ₺
9 37,62 ₺ 338,56 ₺
12 29,08 ₺ 348,96 ₺

İncelediğiniz ürünle ilgili kullanıcı yorumları

Gis Şampuan
Gis Şampuan
0.0
5 Yıldız (0)
4 Yıldız (0)
3 Yıldız (0)
2 Yıldız (0)
1 Yıldız (0)