Ürün Bulunamadı.

Yaşlı Kedi Kuru Mama Fiyatları

Hayvan severlerin en çok yanlış yaptığı şeylerden biride yanlış mama seçimidir. Özelliklerin kedilerin bünyeleri insanların ki gibi alerjik ve hassastır. Her mama her kedi için uygun olmayabilir. Bunu anlamak için kedinizi iyi tanımanız ve aynı kendinize gösterdiğiniz özen gibi onunda bir çocuk gibi bakıma ihtiyacı olduğunu unutmamanız gerekir. Özellikle yeni doğan, kısırlaştırılmış ve yaşlı kediler için üretilen özel mamaları kedilere vermeniz sağlıkları ve uzun yaşamaları için gerekli olan önlemlerden bazılarıdır. 

Her Kediye Uygun Mamalar 

Her kedinin kendi özel bünyesinden dolayı bazı durumlarda alerjik reaksiyon gösterebilmektedir. Bazı kedilerin tavuğa alerjisi olduğu gibi bazı kediler için balık ağırlık ürünler sağlıklı olmayacaktır. Özellikle yaşlanan kedilerin daha özenle bakılması gerekmektedir. 10 yaş üstü kedilerin sağlıkları bozulmaya gözleri az görmeye başlar. Aynı insanlarda olduğu gibi yaşlılık belirtileri vardır. Bu durumda daha rahat yiyebilecekleri ve genç kedilere oranla daha az yağ ve şeker içeren yaşlı kedi kuru mama çeşitlerini tercih etmek gerekir.  

Kediye Mama Dışında Başka Ek Gıda Verilmemeli 

Özellikle yaşlanan kediler için üretilen kedi maması istenilen ve lazım olan tüm vitaminleri bünyesinde barındırır. Ek gıdaya ihtiyaç duymadan severek ve güvenerek kullanabilirsiniz. Gün içerisinde 1 porsiyondan fazla verilmesi önerilmez. Aynı zamanda kedilerin en sevdiği işlenmiş yiyeceklerden uzak tutmak gerekir. Yediğimiz yemeklerden vermek kedinin sağlığını daha çok bozacaktır. Bazı durumlarda doktor kontrolünde ek gıda verilebilinir.