Kadın Yarım Sporcu Sütyeni

62,00 ₺

Ücretsiz Kargo

Kadın Yarım Sporcu Sütyeni

62,00 ₺

Ücretsiz Kargo

Sporcu sütyenleri, spor yapan kadınlar için son derece kullanışlı bir üründür. Sağlıklı yaşamaya çalışan aktif kadınların kadın iç giyimde tercihleri sporcu sütyenlerinden yana olmaktadır. Göğüs sağlığının korunması açısından özel kumaşlardan üretilen sporcu sütyenleri hava alan kumaş yapılarına sahiptir. Sporcu kadınların mutlaka tercih ettiği bu ürünler kadınların rahat edebilmesi için farklı modellerde üretilmektedir. Spor giyimin en önemli parçalarından olan bu sütyenler her bedenden ve her yaştan kadına hitap etmektedir. 


Spor sütyenleri sadece spor yapan kadınların değil, günlük hayatta daha rahat hissetmek isteyen kadınların da tercihidir. Esnek ve konforlu yapısı sayesinde üzerinizde adeta yokmuş gibi hissettirecek ve günlük olarak tercih etmenize neden olacaktır. 

Spor Yaparken Sütyen Kullanmanın Avantajları

Sporcu sütyeni ne işe yarar diye soracak olursanız; temel amacı göğüs sağlığını korumak olarak cevap vermek yanlış olmayacaktır. Kadın anatomisi gereği spor esnasında giyilen sporcu sütyeni kadınların sırt, boyun ve bel ağrıları çekmesinin önüne geçmektedir. Göğsün taşınması ve sporcu sütyeni tarafından tam olarak kavranması ileride oluşabilecek sarkmaların da önüne geçmektedir. Çeşitli askı modelleri sayesinde göğüsteki ağırlık boyun, sırt ve bel bölgelerine dengeli şekilde dağıtacağından ağrı ve sakatlanmaların önüne geçilecektir. 


Spor amaçlı üretilmeyen sütyenler spor esnasında yeterli şekilde destek sağlayamazlar. Yapıları gereği daha ince askılı olan sütyenler ağırlığı sadece omzunuzda tutmaktadır. Spor amaçlı tasarlanan sütyenler ise vücudunuzdaki ağırlık dengesini korumanıza yardımcı olur. Ayrıca tasarımından ötürü kumaşları sporcu sütyenleri kadar hava almaz. Bu nedenle ter, nem ve ısı sütyenden rahat bir şekilde atılamadığından koku, bakteri gibi pek çok istenmeyen sonuca neden olur. Bu sorunlardan ötürü günlük olarak kullandığınız sütyende kısa sürede eskimeler meydana gelerek kullanılmaz hale bürünür. 


Kısacası, spor yaparken sütyen kullanmanın avantajları arasında sağlık ve konfor amaçlı nedenler bulunmaktadır. Sağlığını düşünen her kadın, spor ile uyumlu olan ve vücudu rahat ettiren bu modelleri tercih etmelidir. 

Spor Amaçlı Sütyen Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sporcu sütyeni seçimi birkaç önemli noktada şekilleniyor. Piyasada spor sütyeni olarak satılan fakat amacına hizmet etmeyen pek çok kalitesiz ürün bulunmaktadır. Sporcu sütyeninin taşıması gereken belli başlı özellikler bulunmaktadır. Bu özelliklere sahip olan ürün modellerini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Sağlanan bu özellikler sayesinde sağlığınızı koruyabilir, son derece keyifli ve konforlu bir şekilde sporunuzu yapabilirsiniz.


Sütyenlerin genelinde olduğu gibi sporcu sütyenlerinde de ölçü çok önemlidir. Göğüs ölçünüz buradak kilit noktadır. Doğru göğüs ölçüsü alarak doğru bedeni bulmak göğüs sağlığınızı ve rahatlığı  etkileyen en önemli püf noktasıdır. Sporcu sütyeninin beden ölçüsü, ne çok bol ne de çok sıkı olmalıdır. Göğsünüzü tam kavrayacak fakat üstten bastırmayacak genişlikte olan ürünleri tercih etmelisiniz. Gereğinden fazla bol olan ürünler ise, yeterince destek sağlayamayacakları için amacına hizmet edemeyecektir. Ürün satın almadan önce beden ölçülerinizi alarak uygun ölçüdeki modeli sipariş etmenizi tavsiye ederiz.


Kumaş yapısı spor giyimde çok önemlidir. Normalin dışında gösterilen performans nedeniyle vücut normalin üzerinde ısınarak ter ve ısı ortaya çıkaracaktır. Bu terin ve ısının dışarı atılmasını sağlayan kumaşlardan üretilen ürünlerin tercih edilmesi gerekir. Aksi takdirde istenmeyen kokular, tahriş, alerji gibi sağlık sorunları ortaya çıkacaktır. Kumaş ile ilgili bir diğer husus çabuk kuruyabilen yapıya sahip olmasıdır. Dikişsiz modeller tahriş riskini ortadan kaldıracaktır. 


Tasarımı konfor açısından dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesidir. Askı yapıları her modele göre farklıdır. Boyundan bağlanan, sırttan çapraz olan ve omuzdan askılı gibi pek çok modeli bulunan sporcu sütyenleri göğsü farklı şekillerde desteklemektedir. Bu açıdan kilonuz ve göğüs ölçünüze uygun askılı modelleri tercih ederseniz spor esnasından kendinizi daha konforlu hissedersiniz. 

Hangi Sporlarda Sporcu Sütyeni Kullanılır?

Yapılan spor dalına göre kullanılması gereken sporcu sütyeni fark etmektedir. Çok fazla efor sarf etmeyeceğiniz sporları yapıyorsanız hafif destekleyen, hareket kabiliyetini kısıtlamayan modellere yönelmelisiniz. Eğer fazla efor harcadığınız, göğsünüzü çalıştırdığınız egzersizler yapıyorsanız göğüs sağlığınızı koruyabilmek adına göğsünüzü tam destekleyen ve sabitleyen modelleri tercih etmelisiniz. Ağrı ve yorgunluk hissi yaşamadan tam konsantre bir şekilde spora yoğunlaşarak çalışmalarınızı yapabilirsiniz. Yoga, bisiklet, salon sporları, koşu ve pilates gibi daha nice spor dalları ile uğraşan kadınlar sporcu sütyeni tercih etmektedir. 

Modelleri ve Özellikleri

Sporcu sütyenleri özelliklerine göre farklı modellerde üretilerek kadınların beğenisine sunulmaktadır. Yapılan spor dallarındaki farklılıklar nedeniyle farklı ihtiyaçlarda modeller üretilmesi gerekmiştir. Sporcu sütyenleri genel olarak hava alan, esnek ve destekleyici kumaşlardan üretilen ürünlerdir. Yapılan spor dalına göre bu özellikleri artmakta veya azalmaktadır. 


Pilates, yoga, yürüyüş, koşu, aerobik gibi hafif sporlarda kullanılabilecek sporcu sütyenlerinin destekleyici özelliklerinin fazla olması gerekmemektedir. Bu hafif sporları yaparken vücut fazla yorulmayacağı için ihtiyaç duyulan destek de bu denli azdır. Ağır salon sporları, boks, atletizm gibi çok fazla güç isteyen vücudun sınırlarını zorladığınız spor dalları için vücudu tam olarak saran, destekleyici özelliği yüksek ve havayı iyi bir şekilde geçiren sporcu sütyenlerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Sporcu Sütyeni Fiyatları

Sporcu sütyeni fiyatları, kullanım amacına göre değişen ve üretildiği malzemenin kalitesine göre fiyatı artan bir üründür. Profesyonel kullanım amacı taşıyan ürünler en kaliteli ve en pahalı ürünlerdir. Spor endüstrisinde kalitesini ispatlamış olan Nike, Adidas, Puma gibi markalar sporcu sütyenleri üretmekte ve biraz daha pahalı fiyatlara satmaktadır. Eğer günlük kullanım için veya hafif sporlar için sporcu sütyeni arıyorsanız 50 ₺’den başlayan fiyatlarla satın alabilirsiniz. Profesyonel amaçlı kullanımlar için üretilen modeller 600 ₺’ye kadar çıkmaktadır. İhtiyacınız olan her modeli Lazımbana’dan temin edebilirsiniz.